watermethode 21 weken

de Watermethode

Laatst reed ik terug van een gezin, waar ik de watermethode heb toegepast. De watermethode is een eenvoudige manier om een kindje thuis mooi te houden tot aan de uitvaart, waarbij het kindje in een bakje met koud water gelegd wordt. Mijn gedachten gingen naar deze mooie methode:

 


“Ik ben heel blij dat wij deze toe kunnen passen. En dat Ilona Tiemens, de bedenker van de watermethode, haar ervaringen met de watermethode deelt in het land. Wat maakt deze methode het verschil! En wat zijn kindjes van heel vroeg in de zwangerschap goed te bekijken en te bewonderen!”

watermethode voetjes
de voetjes van Daan & Koen

Aanvankelijk wilden de ouders die ik begeleidde, hun kindje van 21 weken niet mee naar huis nemen. Ze wilden van mij weten wat ze allemaal moesten/konden doen en regelen. Maar mee naar huis nemen? Nee, dat hoefde niet van hen. Toen ik vertelde dat ik hen zou kunnen gaan begeleiden door gebruik te maken van de watermethode en hoe mooi deze methode is, begonnen de ouders toch te twijfelen.

Er was geen twijfel meer, hun baby’tje ging mee naar huis

De volgende dag werd hun kindje stil geboren. De liefde was voelbaar, daar in die ziekenhuiskamer. Heel veel liefde voor een heel mooi en perfect meisje. Er was geen twijfel meer, hun baby’tje ging mee naar huis!

Eenmaal thuis hebben we hun mooie meisje in het water gelegd. Nu kon ze goed bewonderd worden, ook het kleine broertje kon zijn zusje eens goed bekijken. Alle details werden in het water heel mooi zichtbaar…

Het wordt vaak als heel fijn ervaren om je kindje mee naar huis te nemen. Om, voordat je afscheid gaat nemen, je kindje in alle rust lief te hebben en te bewonderen.

Lotte

  • Klik hier voor als je meer wilt weten over het mee naar huis nemen van je overleden kindje.
  • Wil je meer informatie over de watermethode, lees dan hier verder: www.watermethode.nl

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment