Uitvaart

Na het welkom heten, komt onvermijdelijk het afscheid nemen na het verlies van je baby. Gaandeweg de dagen richting de uitvaart gaat het welkom heten over in afscheid nemen van je geliefde baby. Dit loopt meestal door elkaar heen en is moeilijk te bevatten. Het is dan fijn als je een begripvolle uitvaartbegeleiding krijgt. Dankzij onze eigen ervaringen met het verlies van een baby/kind, zijn we ons bewust van de verschillende wensen en behoeftes van ouders. Inmiddels hebben we veel ervaring met de verschillende mogelijkheden. 

Wij denken graag met jullie mee, geen enkele vraag is ons vreemd.

We zijn er voor jullie na het verlies van je baby of kind

“Je weet niet waar je moet beginnen. Hoe neem ik hem mee naar huis? Wat moet er allemaal geregeld worden? Allemaal vragen waar je op dat moment geen antwoord op weet. Wij kunnen jullie helpen.”

Daarbij houden we in de gaten of alle benodigde zaken geregeld worden. We ontzorgen, maar de regie ligt bij jullie. We stimuleren ook om zoveel mogelijk zelf te doen. Dat geeft je een houvast tijdens deze moeilijke dagen en het gevoel dat je nog iets kunt doen voor het afscheid van je baby/kind.

Een uitvaart voor jouw overleden baby of kindje

Afscheid nemen van je pasgeboren baby of kindje kan op heel veel manieren. Traditioneel of heel persoonlijk, klein of groot, in de kerk of het crematorium. Het kan klein en intiem in je eigen huiskamer, persoonlijk en vrij in de natuur of op een bijzondere locatie die iets voor jullie betekent. Het belangrijkste is dat je afscheid kunt nemen op een manier die bij jullie past. Mocht je een afscheidsdienst, samenzijn, condoleance of ceremonie wensen na het verlies van je baby, dan geven we daar samen invulling aan. Denk aan rituelen, muziek, een woordje of een gedicht. Je kunt zelf iets zeggen of misschien wil een opa of oma, oom of tante iets vertellen. Wij kunnen ook spreken tijdens de uitvaart. Een mooi afscheid wat je deelt met degene die je lief zijn, kan veel houvast en troost bieden.

Stilgeboren

Vanaf het moment dat je erachter komt dat je baby is overleden en
je moet gaan bevallen of je al bent bevallen van een doodgeboren baby, staat je wereld volledig op z’n kop.

Als ervaringsdeskundigen weten wij als geen ander hoe wij jullie op passende
wijze kunnen ondersteunen.

Baby’s tot 1 jaar

Als je kindje na een paar dagen, weken of maanden overlijdt, is de stilte zo ontzettend voelbaar. Het verdriet is intens en je verlangen om nog een keer het huiltje te mogen horen is groots. Het staat in je hart geschreven. Het nooit meer, komt heel hard binnen. 

Kinderen

Wij ontzorgen en luisteren naar jullie verhaal, ondersteunen rondom het afscheid nemen van jullie kind. Op een manier die bij jullie past. Er komt zoveel op jullie af en uit ervaring weten we dat er ook veel vragen zijn. Wij bieden houvast op allerlei vlakken.  

“De dames van Houvast hebben ons de week richting de uitvaart heel fijn begeleid en ons alle ruimte gegeven om keuzes te maken en mogelijkheden aangekaart zodat wij zoveel mogelijk tijd konden doorbrengen met ons gezin in deze hectische, onwerkelijke en moeilijke tijd.”

Muziek

Muziek kan erg veel troost bieden na het verlies van je pasgeboren baby. Op onze playlist op Spotify vind je allerlei muziek die je kunt afspelen tijdens de uitvaart en/of condoleance van je overleden baby

Kennismaken?

Bij een afscheid komt veel kijken. Wij kunnen veel dingen uit handen nemen, maar je mag ook veel zelf doen.

Samen kijken we wat bij jullie past. Willen jullie kennismaken of meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.