Samenwerkers

Als je kindje of baby overlijdt moet er veel geregeld worden. Er komen keuzes op je af, waar je niet over na wilt denken.
Dan is het fijn dat er mensen zijn die hierbij kunnen helpen en dit met warmte, zachtheid en liefde doen.
Wij kiezen onze samenwerkers zorgvuldig uit. Wij vinden het belangrijk dat zij passen bij onze werkwijze en visie. 

Op deze pagina willen we jullie ook voorstellen aan Gertie, Lydia en Lonneke.

 

Gertie van der Linden

Ik ben Gertie, mede oprichter van Houvast Uitvaartzorg en woon in Oisterwijk met mijn lief, Andress, en onze kroost Birke (2010) en Magnus (2013). Voordat wij deze twee kadootjes kregen, heb ik twee miskramen gehad in 2008 en zijn onze tweelingdochters Mees en Linde na 24 weken zwangerschap op 12 oktober 2009 geboren en overleden. Doordat ik de juiste mensen om me heen had, die de juiste vragen stelden en deze de volgende dag nog eens stelden, heb ik mijn dochters thuis gehad. Heb ik ze vast kunnen houden en hebben we ze laten zien aan hen die ons lief zijn. Daardoor kregen ze bestaansrecht en kon ik mijn liefde en verdriet uiten om wat ik had gekregen en zo snel al weer kwijt raakte. Het is ontzettend bijzonder om ouders bij te mogen staan tijdens de paar dagen die ze nog hebben met hun overleden baby. Om hun liefde en hun verdriet voor hun kind te mogen zien. Ik weet hoe belangrijk het is dat de juiste mensen de juiste vragen stellen en je op weg helpen met de keuzes die voor je liggen. Zodat jij afscheid kunt nemen op een manier die bij jou past en die voor jullie goed voelt.

Lydia Kersemakers

Ik ben Lydia, trotse mama van een prachtige tweeling. Een bengeltje Isa en een engeltje Julia.
Op 15 februari 2011 werden onze meiden geboren. Voor mijn man Roy en ik was dat de mooiste maar tevens ook moeilijkste dag uit ons leven. Tijdens een zwangerschapscontrole met 32 weken werd het even stil… Één hartje klopte niet meer. Een spoedkeizersnede volgde. Julia werd stil geboren en Isa moest vechten voor haar leventje. En wat een vechtertje was ze. Zo sterk als ze toen was is ze nog altijd. Wat doet ze het goed met een beschermengeltje op haar schouder. Het verlies van Julia en de affiniteit met de uitvaartbranche heeft Houvast op mijn pad gebracht. Ik gun eenieder in een soortgelijke situatie de begeleiding en rust die ik zelf zo gemist heb. Hoe geef je weer nieuwe invulling in het leven…. Als moeder van een sterrenkindje weet ik hoe belangrijk de begeleiding voor ouders is bij zo’n groot verlies. Ik ben heel trots dat ik dit samen met het team van Houvast mag gaan doen.

Lonneke de Bruin

Mijn naam is Lonneke de Bruin. Ik heb thuis 3 lieve kinderen rondlopen en een extra kindje in mijn hart. Naast moeder zijn werk ik als verpleegkundige in de kinderthuiszorg, met enorm veel plezier. Via mijn vak kwam ik in aanraking met Houvast. Ik was meteen erg onder de indruk van de persoonlijke en warme begeleiding die ze geven. Al vrij snel besloot ik dat ik iets met dit warme gevoel wilde doen. Ik trok de stoute schoenen aan en bood mijn hulp aan. Niet veel later zat ik met deze lieve dames aan tafel. Inmiddels heb ik al een aantal keer mogen assisteren en ouders en hun kindje mogen ontmoeten. Ik ben heel dankbaar voor deze momenten. Hoe verdrietig een overlijden ook altijd is, het is zo mooi en belangrijk om een warm, waardig en liefdevol ‘afscheid’ te hebben. Dat gaat enorm helpen in de volgende periode, waarbij het vasthouden van de liefde en trots centraal zullen gaan staan.

Afscheidsfotografie & afscheidsvideografie

www.ansketelaarsafscheidsfotografie.nl
www.hesfilmt.nl
www.tanjafrey.com

Live muziek