Kinderen

We willen je een warm welkom heten op deze pagina, 
een plek waar jullie niet willen kijken en waarvan jullie het bestaan niet eens hadden willen weten.
Dat begrijpen wij als geen ander.

Zelf zijn wij moeders van stilgeboren baby’s, het gevoel van het verliezen van een kind herkennen we en vanuit deze ervaring kunnen we jullie op passende wijze ondersteunen en bijstaan.

Mijn kind gaat overlijden, wat nu?

Als je te horen krijgt dat je kind ernstig ziek is, verdwijnt de wereld onder jullie voeten vandaan. Samen met de artsen en
verpleegkundigen wordt er gekeken naar kansen en mogelijkheden om beter te worden.
Als er dan alles is geprobeerd en gedaan, komt soms het onvermijdelijke; jullie kind
 gaat overlijden. Op dat moment komen er zowel praktische als emotionele keuzes op jullie pad, waar jullie nooit over na hadden willen denken en die zo tegen jullie gevoel in zullen druisen. 

Er komt veel op jullie af deze periode, daarom kan het fijn zijn om voor het overlijden al kennis met ons te maken.

Zo kunnen we samen kijken naar de invulling van de laatste periode van het leven van jullie kind. Wat kun je
nog wel doen? Herinneringen maken nu jullie kind nog leeft en jullie nog samen zijn. Wij ondersteunen jullie hierbij met warmte en liefdevolle aandacht. 
Het is begrijpelijk als jullie nog niet met ons kennis willen maken zolang jullie kind nog leeft. Doe wat goed voelt op dat moment, maar weet dat wij er voor jullie willen zijn.

Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Mijn kind is overleden, wat nu?

Wij bieden jullie graag houvast in deze ontzettend verdrietige periode. Bij een afscheid komt veel kijken.
Wij kunnen veel dingen voor jullie uit handen nemen, maar jullie mogen ook veel zelf doen.

Wij ontzorgen en luisteren naar jullie verhaal, ondersteunen rondom het afscheid nemen van jullie kind. Op een manier die bij jullie past. Er komt zoveel op jullie af en uit ervaring weten we dat er ook veel vragen zijn. Bijvoorbeeld of jullie kind mee naar huis gaat, hoe eventueel andere kinderen betrokken kunnen worden of hoe het afscheid eruit komt te zien. Wij bieden houvast op allerlei vlakken.  

Meer dan uitvaartzorg alleen

Onze wereld stond op zijn kop na het verliezen van onze dochter Saar. De dames van Houvast hebben ons vanaf het eerste telefoontje ontzettend goed begeleid. Ze hebben ons geholpen met het maken van keuzes en hebben ons gecoacht door het hele proces. Het contact was warm en ongedwongen, erg fijn. Zelfs na de begrafenis is er nog een persoonlijk nagesprek geweest en organiseren zij eens in de zoveel tijd een wandeling om andere ouders te ontmoeten die hun kindje zijn verloren. Kortom; ze zijn meer dan een uitvaartonderneming.”

Ondersteuning

Jullie wensen staan bij ons voorop. Er is ontzettend veel mogelijk. Dat is fijn, maar kan ook ingewikkeld zijn. Wij helpen jullie bij het ontdekken van jullie wensen en we zullen er alles aan doen om dat te realiseren.

HouvastL2

Herinneringen

Wij ondersteunen jullie bij het maken van waardevolle herinneringen, zodat jullie met een goed gevoel aan deze moeilijke periode terug kunnen denken.

hv1
hart met vleugels

Uit eigen ervaring

Als ervaringsdeskundigen weten wij dat goede begeleiding een grote steun is op het moment dat je je kind verliest. Je kunt vertrouwen op onze kennis en expertise zodat jullie de keuzes kunnen maken die het beste bij jullie passen.

Sterre