Wat kost
een uitvaart?

De kosten van een uitvaart zijn erg afhankelijk van jullie wensen. De kosten voor de uitvaart van een baby liggen lager dan die voor een volwassene. Een gemiddelde kunnen we niet geven, omdat de wensen van ouders erg uiteen liggen. Je kan en mag veel zelf regelen, de een vindt het prettig dat alles van A-Z geregeld wordt en de ander wil graag enkel gebruik maken van basisdiensten. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat wij enkel het cremeren regelen of dat je alleen de babykoeling huurt, zodat jullie je kindje mee naar huis kunnen nemen. Sommige ouders kiezen voor een uitvaart met veel genodigden en andere voor een klein afscheid thuis. Dit soort keuzes bepalen sterk de totale kosten van een uitvaart.

Wij werken in een straal van 45 minuten rondom Waalwijk (Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Limburg) daar buiten rekenen wij een extra reistijdvergoeding.

Betaalbaar

Wij vinden het belangrijk dat een uitvaart betaalbaar is en jullie als ouders bepalen dat zelf door middel van jullie wensen en de keuzes die jullie maken.
Keuzes die de kosten sterk beïnvloeden zijn begraven of cremeren, kindje mee naar huis nemen of niet, manier van opbaren, geboorte-/rouwkaartje, het soort mandje of kistje, vervoer van je kindje, wel of geen afscheidsdienst, locatie, rituelen zoals het oplaten van ballonnen, wel of geen samenkomen na de dienst, catering.

Budget

Neem even de tijd om na te denken over je budget. Ouders vinden het vaak lastig om hier een grens aan te stellen, omdat het gaat om je overleden kind. Je kind waar je alles voor over hebt. Maar wij zijn van mening dat het afscheid nemen van je baby niet gelijk staat aan hoge kosten. Het is heel goed mogelijk om een betaalbare uitvaart te organiseren. Dit ligt helemaal in jullie eigen handen.
Als jullie duidelijk zijn over jullie budget, kunnen we jullie adviseren over keuzes en kosten. Wij zijn hier altijd transparant en open over.

Transparant

Na onze eerste kennismaking krijg je uiterlijk de volgende dag een voorlopig kostenoverzicht waarbij alle producten en diensten duidelijk worden aangegeven. Jullie wensen bepalen de kosten. Door inzicht te geven in deze kosten kunnen jullie de juiste beslissingen nemen en eventueel je keuzes aanpassen. Bij iedere wijziging passen wij het kostenoverzicht aan. Wij zijn transparant over onze kosten en als je vragen hebt, bespreek die dan gerust met ons. Er zijn vaak goedkope alternatieven, daar denken wij graag in mee.

Houvast Uitvaartzorg verdient niet aan producten en diensten van derden.

Neem vrijblijvend contact op als je vragen hebt over onze tarieven.
Wij staan je graag te woord.

 

Uitvaart
verzekering

Heb jij of je partner een uitvaartverzekering? Dan worden de uitvaartkosten in de meeste gevallen (geheel of gedeeltelijk) vergoed. Je bent niet verplicht om de uitvaartbegeleider van je verzekering in te schakelen. Je bent dus vrij om de uitvaartondernemer te kiezen die je wilt, ongeacht waar je verzekerd bent. De keuze voor een uitvaartonderneming die niet bij een verzekeringsmaatschappij is aangesloten is vaak persoonlijker en kan zelfs goedkoper zijn.

Huren
Babykoeling

Neem gerust contact op als je een koeling zou willen huren, we beantwoorden graag jullie vragen.

Lees hier meer over onze speciale babykoeling.