Tarieven

De kosten van een uitvaart zijn erg afhankelijk van jullie wensen. De kosten voor de uitvaart van een baby liggen lager dan die van een volwassene. Een gemiddelde prijs kunnen we niet noemen, omdat de wensen van ouders erg uiteen liggen. Jullie kunnen en mogen veel zelf regelen, de een vindt het prettig dat alles van A-Z geregeld wordt en de ander wil graag enkel gebruik maken van basisdiensten met lichte ondersteuning.

Wij werken in een straal van 45 minuten (Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Limburg) daar buiten rekenen wij een extra reistijdvergoeding.

Betaalbaar

Wij vinden het belangrijk dat een uitvaart betaalbaar is, jullie als ouders bepalen dat zelf door middel van de wensen en keuzes die gemaakt worden. Keuzes die de kosten sterk beïnvloeden zijn bijvoorbeeld: begraven of cremeren, willen jullie je kind mee naar huis nemen of niet, manier van opbaren, het soort mandje of kistje, willen jullie zelf je kind vervoeren of niet, wel of geen afscheidsdienst, de locatie, wel of geen samenkomen na de dienst en de keuze van de catering kan heeft invloed op het bedrag. Wij denken graag met jullie mee.

Budget

Neem even de tijd om na te denken over jullie budget. Ouders vinden het vaak lastig om hier een grens aan te stellen, omdat het gaat om je overleden kind. Je kind waar je alles voor over hebt. Maar wij zijn van mening dat het afscheid nemen van je kind niet gelijk staat aan hoge kosten. Het is heel goed mogelijk om een betaalbare uitvaart te organiseren. Dit ligt helemaal in jullie eigen handen.
Als jullie duidelijk zijn over jullie budget, kunnen we adviseren over keuzes en kosten. Wij zijn hier altijd transparant en open over.

Transparant

Na onze eerste kennismaking krijg je uiterlijk de volgende dag een voorlopig kostenoverzicht waarbij alle producten en diensten duidelijk worden aangegeven. Jullie wensen bepalen de kosten. Door inzicht te geven in deze kosten kunnen jullie de juiste beslissingen nemen en eventueel je keuzes aanpassen. Bij iedere wijziging passen wij het kostenoverzicht aan. Wij zijn transparant over onze kosten en als je vragen hebt, bespreek die dan gerust met ons. Er zijn vaak goedkope alternatieven, daar denken wij graag in mee.

Houvast Uitvaartzorg verdient niet aan producten en diensten van derden.

Neem vrijblijvend contact op als je vragen hebt over onze tarieven.
Wij staan je graag te woord.

Uitvaartverzekering

Heb jij of je partner een uitvaartverzekering? Dan worden de uitvaartkosten in de meeste gevallen (geheel of gedeeltelijk) vergoed.  Dit is afhankelijk van de verzekeraar en je polis.

Contact met de uitvaartverzekering

Wij kunnen voor jullie contact opnemen met jullie uitvaartverzekering als je wilt weten wat jullie vergoed krijgen en wat depolisvoorwaarden zijn. Dit mag je uiteraard ook zelf doen.

Kunnen jullie de uitvaart regelen in plaats van de uitvaartverzekering?

Zeker, jullie zijn niet verplicht om de uitvaart door de verzekeraar te laten regelen. Jullie zijn dus vrij om de uitvaartbegeleider te kiezen die jullie willen, ongeacht waar jullie verzekerd zijn. De keuze voor een uitvaartonderneming die niet bij een verzekeringsmaatschappij is aangesloten is vaak persoonlijker.  Daarnaast zijn wij gespecialiseerd en ervaren in het regelen van een uitvaart voor een baby of kind.

Huren Babykoeling

Neem gerust contact op als je een koeling zou willen huren, we beantwoorden met liefde jullie vragen.

Meer informatie?

Willen jullie  kennismaken of meer weten of persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.