Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart zijn erg afhankelijk van jullie wensen. De kosten voor de uitvaart van een baby liggen lager dan die voor een volwassene. Een gemiddelde kunnen we niet geven, omdat de wensen van ouders erg uiteen liggen. Je kan en mag veel zelf regelen, de een vindt het prettig dat alles van A-Z geregeld wordt en de ander wil graag enkel gebruik maken van basisdiensten.

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat wij enkel een crematie regelen of dat je alleen de babykoeling huurt, zodat jullie je kindje mee naar huis kunnen nemen. Sommige ouders kiezen voor een uitvaart met veel genodigden en andere voor een klein afscheid thuis. Dit soort keuzes bepalen sterk de totale kosten van een uitvaart.

Wij werken in een straal van 45 minuten (Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Limburg) daar buiten rekenen wij een extra reistijdvergoeding.

Betaalbaar

Wij vinden het belangrijk dat een uitvaart betaalbaar is en jullie als ouders bepalen dat zelf door middel van jullie wensen en de keuzes die jullie maken. Keuzes die de kosten sterk beïnvloeden zijn begraven of cremeren, kindje mee naar huis nemen of niet, manier van opbaren, geboorte-/rouwkaartje, het soort mandje of kistje, vervoer van je kindje, wel of geen afscheidsdienst, locatie, rituelen zoals het oplaten van ballonnen, wel of geen samenkomen na de dienst, catering.

Budget

Neem even de tijd om na te denken over je budget. Ouders vinden het vaak lastig om hier een grens aan te stellen, omdat het gaat om je overleden kind. Je kind waar je alles voor over hebt. Maar wij zijn van mening dat het afscheid nemen van je baby niet gelijk staat aan hoge kosten. Het is heel goed mogelijk om een betaalbare uitvaart te organiseren. Dit ligt helemaal in jullie eigen handen.
Als jullie duidelijk zijn over jullie budget, kunnen we jullie adviseren over keuzes en kosten. Wij zijn hier altijd transparant en open over.

Transparant

Na onze eerste kennismaking krijg je uiterlijk de volgende dag een voorlopig kostenoverzicht waarbij alle producten en diensten duidelijk worden aangegeven. Jullie wensen bepalen de kosten. Door inzicht te geven in deze kosten kunnen jullie de juiste beslissingen nemen en eventueel je keuzes aanpassen. Bij iedere wijziging passen wij het kostenoverzicht aan. Wij zijn transparant over onze kosten en als je vragen hebt, bespreek die dan gerust met ons. Er zijn vaak goedkope alternatieven, daar denken wij graag in mee.

Houvast Uitvaartzorg verdient niet aan producten en diensten van derden.

Neem vrijblijvend contact op als je vragen hebt over onze tarieven.
Wij staan je graag te woord.

Uitvaart verzekering

Heb jij of je partner een uitvaartverzekering? Dan worden de uitvaartkosten in de meeste gevallen (geheel of gedeeltelijk) vergoed.  Dit is afhankelijk van de verzekeraar en je polis.

Kunnen jullie de uitvaart regelen in plaats van de uitvaartverzekering?

Zeker, je bent niet verplicht om de uitvaart door je verzekering te laten regelen. Je bent dus vrij om de uitvaartbegeleider te kiezen die je wilt, ongeacht waar je verzekerd bent. De keuze voor een uitvaartonderneming die niet bij een verzekeringsmaatschappij is aangesloten is vaak persoonlijker. 

Meer beschikbaar, gespecialiseerd en ervaren

Wij zijn veel meer beschikbaar voor jullie en hebben dagelijks contact (door huisbezoek, telefoon, videocall), waardoor je niet alle keuzes op de eerste dag hoeft te maken en er ruimte is voor jullie wensen en gevoelens. Daarbij zijn wij gespecialiseerd en ervaren in het regelen van een uitvaart voor een baby.

Is het duurder om de uitvaart door jullie te laten regelen?

Dit is moeilijk te zeggen omdat dit vooral afhankelijk is van jullie wensen en het soort verzekering dat je hebt. Vaak is het verschil klein omdat de verzekering niet alle kosten dekt en extra kosten rekent voor wensen die buiten de polis vallen. Daarbij zijn wij meer uren beschikbaar voor jullie dan de uitvaartbegeleiders van een verzekeringsmaatschappij en bieden wij nazorg.

Contact met de uitvaartverzekering

Wij kunnen voor jullie contact opnemen met jullie uitvaartverzekering als je wilt weten wat jullie vergoed krijgen en wat de polisvoorwaarden zijn. Dit mag je uiteraard ook zelf doen.

Huren Babykoeling

Neem gerust contact op als je een koeling zou willen huren, we beantwoorden graag jullie vragen.

Lees hier meer over onze speciale babykoeling.