Over ons

Wij zijn Lotte & Mireille.
Samen met een liefdevol en toegewijd team vormen wij Houvast Uitvaartzorg.

Wij staan ouders bij die afscheid moeten nemen van hun baby of kind.
Dat doen we met liefde,
aandacht & warmte.

Lotte de Wind

“Intens verdriet omhullen met liefde"

Ik ben Lotte, moeder van vier kinderen om voor te zorgen,
daarnaast is op 17 mei 2012 ons dochtertje Sterre stil geboren.  Ik heb ervaren hoe het voelt om moeder te zijn van vier gezonde kinderen, maar ook om een kindje te verliezen en met lege
handen te staan en hoe spannend een nieuwe zwangerschap daarna is.

Mede door mijn vijf kinderen ben ik de persoon geworden die ik nu ben. En daar ben ik hen alle vijf nog iedere dag dankbaar voor.

Het verlies van Sterre, heeft mij geleerd dat achter intens verdriet, de bron van liefde schuilt. Dat het gemis op de achtergrond raakt, maar de liefde blijft. Ook na 12 jaar. 
Sterre, zit op een gouden plekje in mijn hart.

Mijn missie is dan ook om ouders bij te staan, en het enorme verdriet te omhullen met liefde. Het ervaren van deze liefde, gun ik iedere ouder.  Het is zo enorm helpend bij het dragen van het verlies van een kind.

Een zin die mij inspireert en die bij mij past:

“ Never forget, when we lose someone we love, we must learn not to live without them, but to live with the love they left behind”. 

 

Mireille Elshof

"Vanuit onze eigen ervaringen is Houvast Uitvaartzorg ontstaan. Wij weten hoe het voelt om afscheid te moeten nemen van je kindje"

Ik ben Mireille, samen met Roy zijn wij ouders van vijf kinderen; twee aan onze hand; Mees & Duuk en drie onder ons hart; Lise, Saar & Nik.

Alledrie zijn ze in mijn buik overleden halverwege mijn zwangerschap. Dat was in april 2012, november 2012 en maart 2014.

Drie keer een kindje verloren, drie verschillende rouwprocessen…
Elk verlies heeft zijn eigen proces. Dat geldt ook voor de ouders die ik bij mag staan wanneer zij hun kindje verliezen. Ieder loopt daarin zijn of haar eigen pad en ik ben degene die ze daarbij mag volgen, af en toe laat stil mag laten staan en ze vastpak als de storm even te hevig is. Het is en blijft bijzonder om dat te mogen doen tijdens zo’n intieme en intense gebeurtenis.

Het verlies van mijn kindjes heb ik geen plek gegeven, maar ik heb ze verweven in mijn leven.
Het is goed zo en kijk met heel veel liefde terug naar de periode dat ik ze nog even bij me had, die momenten koester ik en toveren een glimlach op mijn gezicht. Dat gun ik andere ouders ook…

Houvast Uitvaartzorg in de media

Als je nog zin hebt om meer te lezen of te zien/horen over ons, kijk dan eens op onze pagina in de media. Hier vind je interviews en artikelen van o.a. het AD, Linda, het Brabants Dagblad en Mijn Geheim.

We doen dit samen!

Uiteraard doen wij dit werk niet alleen en zijn wij dankbaar voor ons liefdevolle en toegewijde team. Wij stellen ze graag aan jullie voor.