We willen je een warm welkom heten op onze website, een plek waar je niet wilt kijken, waarvan je niet eens het bestaan zou willen weten. Dat begrijpen wij als geen ander.

Licht balsemen
van jullie baby

Als je je overleden baby graag mee naar huis neemt is licht balsemen een mooie manier om dit mogelijk te maken. Naast onze speciale koeling en de watermethode, is het balsemen van jullie baby een zeer effectieve methode om je kindje thuis op te baren.

Het balsemen voeren wij niet zelf uit, hiervoor schakelen wij de expertise in van een thanatopracteur. Neem gerust contact met ons op als je hier meer over wilt weten.

Licht balsemen is een hele bijzondere manier van opbaren omdat je kindje niet gekoeld hoeft te worden. Het fijne aan balsemen is dat je je kindje neer kunt leggen waar je wilt en vast kunt houden zolang je wilt. Bovendien is je kindje minder koud, waardoor je fijn met je baby kunt knuffelen. Licht balsemen wordt vaak toegepast bij kindjes die overleden zijn.

[templatera id=”2282″]

Het balsemen van een baby heeft de volgende voordelen:

  • Jullie baby blijft zacht, schoon en draagbaar waardoor je hem/haar makkelijk kunt oppakken.
  • Een koeling is niet nodig waardoor jullie baby niet zo koud wordt.
  • Jullie kindje hoeft niet op één plek te blijven liggen. Jullie kunnen haar vasthouden, meenemen en weg leggen waar je wilt, in de wieg, de box, in de huiskamer, de babykamer of bij jullie op de slaapkamer.

Deze methode is niet bij alle overleden baby’s mogelijk. Het is afhankelijk van de zwangerschapstermijn en de fysieke conditie van je kindje. Baby’s die in de buik zijn overleden, hebben vaak een kwetsbaar huidje wat maakt dat thanatopraxie niet altijd een optie is.

In tegenstelling tot wat velen zeggen, is een lichte balseming wél mogelijk na obductie (onderzoek naar oorzaak van overlijden). Mocht je hier vragen over hebben, wij hebben hier ervaring mee. Neem gerust contact op.

Wij zijn Mireille, Lotte en Gertie

Uit ervaring weten wij wat jullie doormaken en kunnen we jullie op een passende wijze ondersteunen.

Mireille

Het verlies van onze kindjes heeft mij naar Houvast geleid en ik vind het telkens weer bijzonder om te zien hoe dichtbij ik mag komen, bij gezinnen die afscheid moeten nemen van hun zo gewenste baby’tje.

lotte

“Op een goede manier begeleiden bij intens verdriet, maakt het mogelijk om de deur naar de toekomst weer een beetje open te zetten. Hier werk ik heel graag aan mee.”

gertie

“Ik weet hoe belangrijk het is dat de juiste mensen de juiste vragen stellen. Zodat jij afscheid kunt nemen op een manier die bij jou past en die voor jullie goed voelt.”

Wat is licht balsemen?

Thanatopraxie is een lichte balseming die het lichaam tijdelijk zal conserveren na overlijden. Met deze behandeling wordt de ontbinding vertraagd. Hierdoor kan het lichaam worden opgebaard zonder dat de temperatuur invloed heeft.

Bij een lichte balseming wordt het bloed uit het lichaam gehaald en vervangen door een andere vloeistof. Dit kan thuis of in het ziekenhuis plaatsvinden en duurt een paar uur.

Ontvang meer informatie over het balsemen van jullie baby

Wij werken samen met een organisatie die gespecialiseerd is in balsemen. Hier hebben wij, en onze cliënten, zeer positieve ervaringen mee. Heb je interesse in onze begeleiding en het balsemen van jullie baby via ons en de organisatie waarmee wij samenwerken? Bel dan naar 0416 234363 of mail naar info@houvast-uitvaartzorg.nl. Wij informeren je graag uitgebreid.

uitvaart

hart met vleugels

afscheid na geboorte

hart in handen

baby naar huis

Pluis - fijn

nazorg