Afscheid nemen na het verlies van je baby

Na het welkom heten, komt onvermijdelijk het afscheid nemen na het verlies van je baby. Gaandeweg de dagen richting de uitvaart gaat het welkom heten over in afscheid nemen van je geliefde baby. Dit loopt meestal door elkaar heen en is moeilijk te bevatten. Het is dan fijn als je een begripvolle uitvaartbegeleiding krijgt. Dankzij onze eigen ervaringen met het verlies van een baby, zijn we ons bewust van de verschillende wensen en behoeftes van ouders. Inmiddels hebben we veel ervaring met de verschillende mogelijkheden. Wij denken graag met jullie mee, geen enkele vraag is ons vreemd.

 

“De dames van Houvast hebben ons de week richting de uitvaart heel fijn begeleid en ons alle ruimte gegeven om keuzes te maken en mogelijkheden aangekaart zodat wij zoveel mogelijk tijd konden doorbrengen met ons gezin in deze hectische, onwerkelijke en moeilijke tijd.”

We ontzorgen na het verlies van je baby

“Je weet niet waar je moet beginnen. Hoe neem ik hem mee naar huis? Wat moet er allemaal geregeld worden? Allemaal vragen waar je op dat moment geen antwoord op weet. Houvast heeft ons daarbij geholpen.”

Bij het afscheid van je baby komt veel kijken. Er zijn veel zaken die geregeld moeten worden. Wij kunnen veel uit handen nemen zoals:

  • Administratieve taken zoals aangifte doen of het contact met een uitvaartverzekering.
  • Het regelen en/of vormgeven van een geboorte/ condoleancekaartje voor je baby
  • Het regelen van een mandje of kistje
  • Het regelen van een condoleance
  • Het regelen van de begrafenis of crematie
  • Het organiseren van de uitvaart.
  • Vervoer van jullie kindje

Daarbij houden we in de gaten of alle benodigde zaken geregeld worden. We ontzorgen, maar de regie ligt bij jullie. We stimuleren ook om zoveel mogelijk zelf te doen. Dat geeft je een houvast tijdens deze moeilijke dagen en het gevoel dat je nog iets kunt doen voor het afscheid van je baby.

Een uitvaart voor jouw overleden baby

Afscheid nemen van je pasgeboren baby kan op heel veel manieren. Traditioneel of heel persoonlijk, klein of groot, in de kerk of het crematorium. Het kan klein en intiem in je eigen huiskamer, persoonlijk en vrij in de natuur of op een bijzondere locatie die iets voor jullie betekent. Het belangrijkste is dat je afscheid kunt nemen op een manier die bij jullie past. Mocht je een afscheidsdienst, samenzijn, condoleance of ceremonie wensen na het verlies van je baby, dan geven we daar samen invulling aan. Denk aan rituelen, muziek, een woordje of een gedicht. Je kunt zelf iets zeggen of misschien wil een opa of oma, oom of tante iets vertellen. Wij kunnen ook spreken tijdens de uitvaart. Een mooi afscheid wat je deelt met degene die je lief zijn, kan veel houvast en troost bieden na het verlies van je baby.

Mandje of een kistje

Je wilt je kindje graag in een passend mandje of kistje begraven of cremeren. Er zijn verschillende leveranciers waar wij mee samenwerken en op internet vind je veel mogelijkheden. Wij kunnen contact opnemen met de leverancier die jullie wensen. Het is ook mogelijk om zelf een kistje te maken. Let hierbij op dat niet alle materialen toegestaan zijn in crematoria of (natuur)begraafplaatsen.

Bloemen

Het kan fijn zijn om zelf bloemen te regelen bij je vertrouwde bloemist of om zelf iets te maken. Wij kunnen ook het bloemwerk voor je regelen en hebben contacten met bloemisten die met liefde prachtige stukken maken.

Rouwvervoer

Je kunt je baby zelf meenemen naar het afscheid of wij zorgen zelf voor het vervoer met onze eigen auto’s. Er zijn ook speciale rouwauto’s beschikbaar voor kinderen. Vraag hier gerust naar en dan helpen wij je verder.

Muziek

Muziek kan erg veel troost bieden na het verlies van je pasgeboren baby. Op onze playlist op Spotify vind je allerlei muziek die je kunt afspelen tijdens de uitvaart en/of condoleance van je overleden baby

Wij zorgen voor houvast op allerlei vlakken

Wil je van ons begeleiding ontvangen bij het afscheid en de condoleance van je baby? Wij hebben allen ervaring met het verlies van een baby en kunnen ons daarom goed inleven in de situatie. Naast het regelen van de uitvaart, bieden wij ook begeleiding en nazorg. Wil je contact met ons opnemen? Bel gerust naar 0416 234363 of mail naar info@houvast-uitvaartzorg.nl, dan nemen wij contact met je op.

ondersteuning

Jullie wensen staan bij ons voorop. Er is ontzettend veel mogelijk. Dat is fijn, maar kan ook ingewikkeld zijn. Wij helpen jullie bij het ontdekken van jullie wensen en we zullen er alles aan doen om dat te realiseren.

herinneringen

Wij ondersteunen jullie bij het maken van waardevolle herinneringen, zodat jullie met een goed gevoel aan deze moeilijke periode terug kunnen denken.

hart met vleugels

uit eigen ervaring

Als ervaringsdeskundigen weten wij dat goede begeleiding een grote steun is op het moment dat je je baby verliest. Je kunt vertrouwen op onze kennis en expertise zodat jullie de keuzes kunnen maken die het beste bij jullie passen.