We willen je een warm welkom heten op onze website, een plek waar je niet wilt kijken, waarvan je niet eens het bestaan zou willen weten. Dat begrijpen wij als geen ander.

Watermethode

Wanneer je kindje overlijdt voor, tijdens of vlak na de bevalling, is het mogelijk om hem of haar middels de watermethode te koelen. Deze methode, ook wel wateropbaring / waterpreservatie genoemd, is een laagdrempelige manier om je overleden baby zo mooi mogelijk te houden tot de crematie of begrafenis. Zeker als je overleden baby kwetsbaar is, bijvoorbeeld als je kindje voor de 24e week van de zwangerschap is geboren adviseren wij de watermethode. Het is ook een hele makkelijke en voordelige methode als je graag je kindje mee naar huis wilt nemen. Houvast Uitvaartzorg is gespecialiseerd in alles wat komt kijken bij het welkom heten en afscheid nemen van baby’s. Wij hebben zelf ervaring met het verlies van een kindje en hechten veel waarde aan het delen van deze ervaring. Dankzij onze eigen ervaringen zijn wij uitgegroeid tot een zeer gespecialiseerde uitvaartonderneming gericht op baby’s. Wij vertellen je graag meer over de watermethode.

De watermethode om jullie baby zo mooi mogelijk te houden

Door je overleden baby in het water te leggen na de geboorte, neemt je kindje vaak weer de houding aan die hij/zij ook in de buik had. Je kunt je kindje aanraken in het water, maar ook kan je kindje uit het water gehaald worden. Voor veel ouders is het even wennen, je overleden baby in een bakje met water, we kunnen het ons helemaal voorstellen. Maar hoe raar het ook klinkt, het went en al snel maken ouders zich de watermethode eigen. Ze ervaren het vaak ook als een fijn verzorgingsmoment; samen het bakje met water verschonen, je kindje even in een mooi wikkeldoekje leggen zodat je hem of haar kunt vasthouden en kunt koesteren. Het kan met de watermethode. Daarnaast is de methode ook voordelig; je hebt niet meer dan een bakje met (kraan)water nodig. Inmiddels hebben wij ook ruime ervaring in het gebruik van de watermethode bij overleden kindjes verder in de zwangerschap. Als het huidje van je baby beschadigd is omdat je kindje in de buik is overleden, kan de watermethode een hele goede manier zijn om te voorkomen dat je kindje snel achteruit gaat.

Ervaring van ouders met de watermethode

“We konden haar elk gewenst moment uit het water nemen en bij ons leggen om met haar samen te zijn zo veel als het kon.”
’s Avonds vulden we boven op onze slaapkamer het babybadje met water zodat we haar ook ’s nachts dicht bij ons hadden. ’s Morgens namen we haar weer mee naar beneden.

pluis paardenbloem

ondersteuning

Jullie wensen staan bij ons voorop. Er is ontzettend veel mogelijk. Dat is fijn, maar kan ook ingewikkeld zijn. Wij helpen jullie bij het ontdekken van jullie wensen en we zullen er alles aan doen om dat te realiseren.
Wat wij voor jullie kunnen doen
hart

herinneringen

Wij ondersteunen jullie bij het maken van waardevolle herinneringen, zodat jullie met een goed gevoel aan deze moeilijke periode terug kunnen denken.
Creëren van mooie momenten

uit eigen ervaring

Als ervaringsdeskundigen weten wij dat goede begeleiding een grote steun is op het moment dat je je baby verliest. Je kunt vertrouwen op onze kennis en expertise zodat jullie de keuzes kunnen maken die het beste bij jullie passen.
Over ons

Ontdek de voordelen van de watermethode

Om goed afscheid te kunnen nemen, helpt het als je je kindje kunt zien en vasthouden. Door jullie kindje in een bakje met koud water te leggen, gaat het lijfje veel minder snel achteruit. Aangezien een baby in het vruchtwater heeft geleefd, biedt het water verschillende voordelen:

  • De baby neemt de natuurlijke foetushouding aan en vervormt niet.
  • De huid wordt lichter, zelfs als de huid van het kindje al verkleurd was.
  • Je kunt je kindje aanraken zonder dat er beschadiging optreedt.
  • Je kunt je baby laten zien aan naasten waardoor je meer steun hebt.
  • Je kunt mooie foto’s maken wat bijdraagt aan de herinneringen.
  • De methode is eenvoudig en voordelig.

Wij zijn ervaren met de watermethode en hebben een mooi, gepast bakje hiervoor.

Wij informeren je graag uitgebreid

Wil je je verder verdiepen in de watermethode? Bekijk dan www.watermethode.nl voor meer informatie of neem contact met ons op door te bellen naar 0416 234363 of mail naar info@houvast-uitvaartzorg.nl. Naast informeren over de watermethode, balsemen en onze speciale babykoeling, vertellen wij je graag meer over onze begeleiding. Ons doel is om ouders van een stilgeboren kindje zo goed mogelijk te steunen en een passende uitvaart te verzorgen.

Wij zijn Mireille, Lotte en Gertie

Uit ervaring weten wij wat jullie doormaken en kunnen we jullie op passende wijze ondersteunen.

“Het verlies van onze kindjes heeft mij naar Houvast geleid en ik vind het telkens weer bijzonder om te zien hoe dichtbij ik mag komen, bij gezinnen die afscheid moeten nemen van hun zo gewenste baby’tje.”
“Op een goede manier begeleiden bij intens verdriet, maakt het mogelijk om de deur naar de toekomst weer een beetje open te zetten. Hier werk ik heel graag aan mee.”
“Ik weet hoe belangrijk het is dat de juiste mensen de juiste vragen stellen. Zodat jij afscheid kunt nemen op een manier die bij jou past en die voor jullie goed voelt.”