We willen je een warm welkom heten op onze website, een plek waar je niet wilt kijken, waarvan je niet eens het bestaan zou willen weten. Dat begrijpen wij als geen ander.

Bevallen van een overleden baby

Je wereld staat op zijn kop als je te horen krijgt dat er iets mis is met je ongeboren kindje en je moet gaan bevallen van een overleden baby. Ongeloof en wanhoop, wat nu?! Je was je voor aan het bereiden op een bevalling, maar nu moet je plots bevallen van een overleden kindje. Een doodgeboren baby is wel het laatste waar je aan had gedacht.

Er komt vanalles op je af, op onze website kun je informatie vinden die je hopelijk wat op weg kan helpen.

Weet je niet waar te beginnen?

Vanuit onze eigen ervaring met het verlies van een baby, kunnen we jullie op een passende wijze ondersteunen. Wij horen graag jullie verhaal, luisteren naar jullie wensen en denken stap voor stap met jullie mee. Wij ontzorgen tijdens deze intens verdrietige dagen, omdat wij weten wat er allemaal op je af kan komen. En omdat we het erg belangrijk vinden dat je alle tijd krijgt, samen met je stilgeboren kindje.

pluis paardenbloem

ondersteuning

Jullie wensen staan bij ons voorop. Er is ontzettend veel mogelijk. Dat is fijn, maar kan ook ingewikkeld zijn. Wij helpen jullie bij het ontdekken van jullie wensen en we zullen er alles aan doen om dat te realiseren.
Wat wij voor jullie kunnen doen
hart

herinneringen

Wij ondersteunen jullie bij het maken van waardevolle herinneringen, zodat jullie met een goed gevoel aan deze moeilijke periode terug kunnen denken.
Creëren van mooie momenten

uit eigen ervaring

Als ervaringsdeskundigen weten wij dat goede begeleiding een grote steun is op het moment dat je je baby verliest. Je kunt vertrouwen op onze kennis en expertise zodat jullie de keuzes kunnen maken die het beste bij jullie passen.
Over ons

Bevalling

Je gynaecoloog heeft jullie waarschijnlijk geadviseerd om op een natuurlijke manier te bevallen in plaats van met een keizersnede. Bij een operatie als een keizersnede bestaat er namelijk altijd het risico op complicaties en dat risico nemen artsen niet als er geen medische noodzaak is. Daarnaast herstel je sneller van een natuurlijke bevalling. Een natuurlijke bevalling is beter voor de verwerking van het verlies, je kunt je beter voorbereiden en bent bewuster bij het moment dat je overleden baby wordt geboren. Een moment wat je nooit meer zult vergeten. De meeste ouders vinden het spannend en kijken daar erg tegen op, maar vertellen achteraf vaak vol trots en liefde over het moment waarop je je kindje voor het eerst ziet.

Lees verder:

Stilgeboren

Voorbereiding bevalling

Het is zo anders of je een gezonde baby mee naar huis mag nemen of een stil geboren kindje.. 

En dan is het zo fijn als iemand van Houvast je mee op komt halen in het ziekenhuis!

Vrijblijvende kennismaking

Er komen veel vragen op je af wanneer je ongeboren kind is overleden. Wij begrijpen dit als geen ander. Wij zijn immers zelf helaas ervaringsdeskundig en mama’s van doodgeboren baby’tjes. Voordat je moet gaan bevallen, kunnen wij al bij je langs komen om naar jullie verhaal te luisteren en jullie wellicht wat voorbereiden op de bevalling en de dagen daarna. Samen kunnen we kijken naar jullie wensen met betrekking tot de bevalling. Daarnaast bespreken we ook of je je kindje mee naar huis wilt nemen.

Je overleden baby mee naar huis nemen

Misschien weet je al zeker dat je je overleden kindje mee naar huis wilt nemen, maar misschien twijfel je nog. Als je eenmaal bevallen bent, gebeurt er veel. Liefde, trots en intens verdriet zijn gevoelens die elkaar in sneltreinvaart af kunnen wisselen. Wij weten hoe verwarrend deze emoties kunnen zijn. Ook weten we dat je wensen van moment tot moment kunnen veranderen. Zo kan het zijn, dat je je doodgeboren baby aanvankelijk niet mee naar huis wilde nemen. Maar dat kan veranderen nadat je jullie kindje in je armen hebt en je de liefde voelt stromen. Veel ouders voelen dan dat er maar één plek is waar dit kindje hoort en dat is thuis. Wij veren met je mee. Er kan heel veel. Samen kijken we naar jullie wensen en wat bij jullie past.

Er zijn verschillende manieren om jullie kindje mee naar huis te nemen tot aan de uitvaart. Wij zijn zeer ervaren met onze speciale babykoeling, de watermethode en het balsemen van je baby.

Door je kindje mee naar huis te nemen, heb je meer tijd om hem of haar te koesteren. Om samen herinneringen te maken. Om te beseffen dat je vader en moeder geworden bent. Je kindje is maar kort bij jullie en het afscheid komt al snel.

“Na 9 maanden op een roze wolk te hebben geleefd, sloeg deze opeens om naar een zwarte. Na een goede zwangerschap van ruim 40 weken was ons derde kindje opeens overleden in mijn buik. 

Onze wereld stortte opeens in. 

Je bent verslagen, je beseft nog maar amper wat er is gebeurd en tegelijkertijd komt er zoveel op je af wat geregeld moet worden. Allemaal dingen die je helemaal niet wil doen.

Je wil niet nadenken over: wil je je kindje mee naar huis?, hoe wil je het afscheid?, wat voor mandje wil je voor je kindje?, hoe wil je de andere kindjes erbij betrekken?

In deze tijd hebben wij Houvast benaderd om ons bij te staan. Lotte en Gertie kwamen de dag nadat we het slechte nieuws gehoord hadden gelijk voor een gesprek. Dit was heel fijn, je was niet alleen. Zij begrepen ons verdriet als geen ander. Met al onze vragen konden we bij hun terecht.”

Hoe ondersteunen wij na de bevalling?

De zorg in het ziekenhuis is meestal goed en fijn, met goede zorg en liefdevolle aandacht. Maar daarna ga je naar huis, met je overleden baby of met lege  handen… en hoe dan verder? Wij kunnen jullie begeleiden vanaf het moment dat jullie slecht nieuws krijgen. Door goed naar jullie verhaal te luisteren en de juiste vragen te stellen, stellen we jullie in staat om keuzes te maken die bij jullie passen. Dit zijn vaak verdrietige, maar ook vaak liefdevolle en waardevolle gesprekken. Wij bieden meer dan alleen het verzorgen van de uitvaart. Vanuit onze eigen en onze professionele ervaring kunnen wij jullie adviseren en helpen bij alle vragen die bij jullie spelen.  Lees hier meer over wat wij doen.