Uitvaart­verzekering voor je baby/kind

Vergoed mijn uitvaartverzekering de kosten voor de uitvaart van mijn overleden baby of kind?

Kan ik jullie inschakelen als ik verzekerd ben bij een uitvaartmaatschappij zoals Dela, Monuta of Yarden? Of moet ik de uitvaart door hen laten regelen?

Op deze vragen proberen wij jullie antwoord te geven.

Vergoed mijn uitvaartverzekering de kosten voor de uitvaart van mijn overleden baby?

Als jij een uitvaartverzekering hebt of je partner, worden de uitvaartkosten bij het overlijden van je baby in de meeste gevallen (geheel of gedeeltelijk) vergoed. Bij de meeste verzekeraars is een kind vanaf 20 weken zwangerschap tot de eerste 30 à 60 dagen na de geboorte kosteloos en automatisch meeverzekerd. Sommige verzekeraars keren ook al voor 20 weken zwangerschap uit.  

Wel geldt vaak dat de dekking gedurende deze periode meestal niet gelijk is aan de maximale uitkering van je eigen polis. De verzekeraar keert dan slechts een percentage (of vast bedrag) uit van de maximale uitkering die voor jullie van toepassing is. Iedere verzekeraar heeft zo zijn eigen regels en voorwaarden op dit gebied. Dat betekent dat de polis en dekking van een uitvaartverzekering voor je baby sterk kunnen verschillen.

Wij kunnen jullie helpen in het contact met jullie uitvaartverzekeraar

We kunnen voor jullie informeren naar jullie vergoeding, melden het overlijden van jullie kindje en zorgen voor de administratieve afhandeling, zodat jullie daar geen omkijken naar hebben.

Kan ik jullie inschakelen als ik verzekerd ben bij een uitvaartmaatschappij?

Jazeker, bij het overlijden van je baby, krijg je de mogelijkheid om een uitvaartbegeleider van je uitvaartverzekering in te schakelen. Dit is echter niet verplicht. Je bent dus vrij om de uitvaartonderneming te kiezen die je wilt, ongeacht waar je verzekerd bent.

Vrije keuze uitvaartbegeleider

Sommige verzekeraars geven aan dat je meer geld kwijt bent wanneer je een andere uitvaartonderneming inschakelt. Dat hoeft zeker niet zo te zijn, en weet dat je bij de verzekering ook meerkosten kunt hebben doordat niet alles vergoed wordt of de keuzemogelijkheid zeer beperkt is. Bij Houvast Uitvaartzorg is dat niet het geval. Kies dus gerust voor ons. Aangezien wij zijn gespecialiseerd in babyuitvaarten en niet gebonden zijn aan vaste keuzemogelijkheden, gaan we creatief om met jullie budget. Hierdoor kunnen jullie persoonlijke keuzes maken. Bij een verzekeraar moet je regelmatig bijbetalen voor dit soort keuzes.

kwalitatieve begeleiding en nazorg

Wij zijn transparant in onze kosten en wij zullen samen met jullie kijken wat jullie wensen en mogelijkheden zijn. Wat wel of niet kan. De ervaring leert ons dat wij niet altijd duurder zijn.

Daarbij bieden wij meer begeleiding qua uren, hebben wij dagelijks contact waardoor je een vertrouwensband opbouwt met elkaar. Onze begeleiding is gespecialiseerd en bieden we naast het regelen van de uitvaart ook coaching, nazorg en lotgenotencontact.

Wij helpen je met het regelen van een passende én betaalbare uitvaart

Naast de administratieve afhandeling, denken wij graag met je mee hoe wij de uitvaart betaalbaar kunnen maken. Daarbij helpen we jullie met het ontdekken van jullie wensen voor een passende uitvaart. Tot slot zijn wij open en transparant over alle kosten. Voor meer informatie over de uitvaartverzekering van je baby kun je gerust bellen naar 0416 234363 of mail naar info@houvast-uitvaartzorg.nl.

 Vanuit onze eigen en onze professionele ervaring kunnen wij jullie adviseren en helpen bij alle vragen die bij jullie spelen. Lees hier meer over wat wij doen.

Houvast Uitvaartzorg

ondersteuning

Jullie wensen staan bij ons voorop. Er is ontzettend veel mogelijk. Dat is fijn, maar kan ook ingewikkeld zijn. Wij helpen jullie bij het ontdekken van jullie wensen en we zullen er alles aan doen om dat te realiseren.

herinneringen

Wij ondersteunen jullie bij het maken van waardevolle herinneringen, zodat jullie met een goed gevoel aan deze moeilijke periode terug kunnen denken.

hart met vleugels

uit eigen ervaring

Als ervaringsdeskundigen weten wij dat goede begeleiding een grote steun is op het moment dat je je baby verliest. Je kunt vertrouwen op onze kennis en expertise zodat jullie de keuzes kunnen maken die het beste bij jullie passen.