In de nazomer van 2019 zijn we geïnterviewd door Maartje Lute. Maartje (38) verloor in 2018 haar zoontje Benja toen hij pas twee maanden oud was. Ze dacht altijd dat haar leven voorbij zou zijn, als ze een van haar kinderen zou verliezen: “Als je kind overlijdt, dan ben je klaar. Dan hoeft het allemaal niet meer, daar kom je nooit meer overheen. Dat waren altijd mijn woorden. Maar waar ik ooit zo bang voor was gebeurde. Mijn kind ging dood…” De dood van Benja inspireerde Maartje om een tijdschrift uit te geven voor ouders van overleden kinderen: NEL Magazine. 

Wij vonden het heel bijzonder dat wij met ons verhaal in de allereerste editie van NEL mochten staan. Hieronder kun je het interview lezen. Mocht je graag meer weten over NEL Magazine, kijk dan eens op de website. Daarnaast heeft Maartje ook een groep op Facebook voor lotgenoten waar ze regelmatig vragen stelt aan ons ouders van een overleden kind, ter inspiratie voor haar tijdschrift.

Hoe gaat dat als ik moet bevallen van een overleden kindje? Want ik ben zo bang en ik vind het zo spannend. Jullie zijn de enigen die weten hoe dat voelt.Wij ondersteunen bij het maken van dierbare herinneringen. Die zijn voor iedereen anders. Om nú herinneringen te maken, om de waarheid onder ogen te zien en om daarna door te kunnen met je leven, met zo’n groot gemisOnze overleden kinderen, stilgeboren, overleden in de buik

Meer verhalen lezen over ons?

Op de pagina in de media vind je meerdere interviews en video’s.