Hoera, wij worden opa en oma

Over het verlies van een kleinkind

Op zondagmiddag 8 maart 2020 organiseren we een interactieve lezing over en voor grootouders die een kleinkind verloren zijn.

Als er iets mis is…

De blijdschap die aanstaande ouders ervaren als ze zwanger zijn is heel groot en toekomstige opa’s en oma’s genieten volop met de zwangerschap van hun dochter/schoondochter mee. Maar als er iets mis is of als het plotseling heel stil wordt en het hartje van de baby niet meer blijkt te kloppen en de (schoon)dochter moet gaan bevallen van een levenloos kindje, dan zijn er grote zorgen. Grootouders delen op de achtergrond deze zorgen en hebben vaak een dubbel verdriet. Naast het verdriet over het verlies van hun kleinkind, is er ook het verdriet dat hun kind zo’n groot verlies moet meemaken.

Redt mijn zoon of dochter dit?

Redt mijn zoon of dochter dit? Wie gaat hen helpen met het verwerken van dit grote verlies. Als ouder wil je je kind beschermen, maar hoe doe je dat als je zelf ook geen raad weet hoe hiermee om te gaan?

Wij gaan die middag vertellen en laten zien wat van belang is in het bijstaan van ouders die hun baby’tje gaan verliezen of verloren hebben en we zullen ervaringen uitwisselen met elkaar.

Voel je welkom.

Warme groet, Mireille, Lotte & Gertie

 

We verzoeken je om je vooraf aan te melden door een e-mail te sturen naar gertie@houvast-uitvaartzorg.nl.

 

Praktische informatie

  • Deelname en koffie/thee zijn gratis
  • Zondag 8 maart, 13.00 – 16.00 uur (inloop vanaf 12.00 uur)
  • De bijeenkomst is in Andante Café, één van de locaties van Crematorium Tilburg in het Afscheidspark Tilburg e.o., Karel Boddenweg 5
  • Er is voldoende parkeergelegenheid

Voor meer info, zie de agenda van het Netwerk Sterven & Rouw.

Hebben jullie nog maar net gehoord dat het mis is, dan kijk eens rond op onze website wat wij voor ouders kunnen betekenen. Een gesprek vooraf is altijd mogelijk en vrijblijvend. Vinden jullie het spannend dat jullie kinderen de baby mee naar huis wil nemen, lees dan hier onze ervaring hiermee. En zijn er vragen, dan bel of mail gerust. We staan je graag te woord.