Training voor uitvaartbegeleiders

Baby Uitvaarten

Hoe kun jij bijdragen aan een waardevol afscheid?

Jij kunt het verschil maken. Want de manier van afscheid nemen, heeft grote invloed op het leven na het afscheid.

Als uitvaartbegeleider kan het gebeuren dat je de vraag krijgt om een uitvaart te verzorgen voor een baby. Omdat jij als uitvaartverzorger een belangrijke rol kunt spelen in deze dagen, hebben wij deze training ontwikkeld. Zo’n begeleiding vraagt van jou als uitvaartverzorger een andere benadering van je opdracht. Daarnaast kan het veel van je vragen.

Deze training geven wij in samenwerking met Gaandeweg Uitvaarteducatie:

Met onze training nemen we je mee in deze bijzondere dagen, die vaak ook een kraamweek zijn. En willen wij je laten zien dat er naast verdriet ook heel veel waardevolle en liefdevolle momenten kunnen zijn. Jij als uitvaartbegeleider kan hierin het verschil maken.

“Onze deelnemers zijn al rijk aan ervaring. Daar voegen wij nog specifieke vakkennis aan toe. Zo kunnen ze zelf het gereedschap zijn in dit prachtige vak.”

Geraldine de Vegte | directeur & hoofddocent Gaandeweg

Wil jij je meer verdiepen op het gebied van baby uitvaarten?

Vraag jij je af wat er allemaal komt kijken bij de begeleiding van een gezin wat een baby verliest?

Schrijf je dan via Gaandeweg in voor onze scholing: 

Wat ga je leren?

Na het volgen van de training heb je voldoende handvatten en praktische tips en weet je wat belangrijk is in het begeleiden en benaderen van gezinnen waar een baby is overleden. Ook ben je je bewust van je eigen beroepsattitude als uitvaartbegeleider rondom dit thema.

Praktische Info

Waar & wanneer

10 oktober 2024

Houd de website van Gaandeweg in de gaten voor nieuwe data.

Locatie: Wilp | Achterhoek

Kosten & Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelding, zie de website van Gaandeweg.

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact op.

Wij zorgen voor houvast op allerlei vlakken

Zorg jij voor ouders die net hun kindje zijn verloren? Wij hebben alle drie ervaring met het verlies van een baby en kunnen ons daarom goed inleven in de situatie. Naast het regelen van de uitvaart, bieden wij ook begeleiding en nazorg. Wil je ouders attenderen op onze expertise of heb je vragen? Bel gerust naar 0416 234363 of mail naar info@houvast-uitvaartzorg.nl, dan nemen wij contact met je op.

ondersteuning

Jullie wensen staan bij ons voorop. Er is ontzettend veel mogelijk. Dat is fijn, maar kan ook ingewikkeld zijn. Wij helpen jullie bij het ontdekken van jullie wensen en we zullen er alles aan doen om dat te realiseren.

herinneringen

Wij ondersteunen jullie bij het maken van waardevolle herinneringen, zodat jullie met een goed gevoel aan deze moeilijke periode terug kunnen denken.

hart met vleugels

uit eigen ervaring

Als ervaringsdeskundigen weten wij dat goede begeleiding een grote steun is op het moment dat je je baby verliest. Je kunt vertrouwen op onze kennis en expertise zodat jullie de keuzes kunnen maken die het beste bij jullie passen.