Kinderuitvaart

Wij zijn 24 uur bereikbaar

Jullie wensen staan bij ons voorop

Wij werken vanuit ervaring

Wij zijn gespecialiseerd in het organiseren van een kinderuitvaart en regelen alles wat daarbij komt kijken. Wij zijn van mening dat kinderuitvaartondernemingen heel hard nodig zijn. Bij een uitvaart voor een baby hoort namelijk een hele andere visie en bedrijfsvoering dan bij standaard uitvaartzorg. Bij Houvast Uitvaartzorg hebben wij alle drie ervaring met het verlies van een kindje. Dankzij deze moeilijke ervaring zijn wij in staat de ouders van een overleden kindje beter te begrijpen en een liefdevol en warm hart toe te dragen. Daarnaast weten wij wat er allemaal komt kijken bij een kinderuitvaart en nemen wij de tijd om de verschillende mogelijkheden met jullie te bespreken.

Wij organiseren een passende kinderuitvaart binnen jullie budget

Wanneer je onze hulp inschakelt bij het organiseren van de begrafenis of crematie en uitvaart, heb je houvast op allerlei vlakken. Wij begeleiden het gehele traject van begin tot eind. Zo geven we je de keuze om je baby wel of niet mee naar huis te nemen. We informeren je uitgebreid over de verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je baby er zo goed mogelijk uitziet zoals balsemen, een babykoeling of de watermethode. Daarnaast nemen wij de volgende zaken uit handen:

  • Administratie zoals het contact met een uitvaartverzekering
  • Een geboorte-/rouwkaartje en de eventuele vormgeving hiervan
  • Een mandje of kistje voor jullie kindje
  • Het vervoer van jullie baby naar de uitvaart
  • De begrafenis of crematie van jullie baby
  • De uitvaart van jullie baby

Wij stimuleren bij de organisatie van een kinderuitvaart om zoveel mogelijk zelf te bepalen. Dit kan achteraf namelijk een fijn gevoel geven dat jullie nog iets konden betekenen voor het kindje. Jullie kunnen op verschillende manieren invulling geven aan de uitvaart van jullie baby. Willen jullie een kistje of mandje? Of willen jullie zelf een kistje of mandje maken voor de crematie of begrafenis? En willen jullie een speciale rouwauto of willen jullie de baby zelf meenemen naar de begrafenis of crematie? Dit zijn allerlei afwegingen die je moet maken en waarin wij je graag adviseren. De keuze ligt uiteindelijk bij jullie.

Laat je begeleiden door ervaringsdeskundigen bij het regelen van een kinderuitvaart

Goede begeleiding is een grote steun wanneer je net een kindje bent verloren. Naast het organiseren van de begrafenis of crematie en uitvaart van jullie baby, begeleiden wij jullie bij het welkom heten en afscheid nemen van jullie kindje, zodat het (in de toekomst) makkelijker is om het intense verlies een plekje te geven. Wil je contact met ons opnemen? Bel dan naar 0416 234363 of mail naar info@houvast-uitvaartzorg.nl.