Op Instagram zitten veel sterrenmama’s die hun verhaal daar kwijt kunnen en die daar herkenning en erkenning vinden. Deze mama kennen we van dichtbij en  zij schreef over een situatie die voor velen herkenbaar zal zijn.

klik hier om haar IG profiel te bekijken

 

Ik heb last van K.O.G., kennen jullie dit? Kraambezoek Ontwijkend Gedrag. En dan met name bij bezoeken, waarbij ik een baby meisje mag gaan bewonderen.

‘heel veel roze!’

Het zit hem niet in het gunnen, maar vooral in de babygeur, voelen hoe trots de moeder is, kleine kleertjes en vooral heel veel roze! Ergens heb ik daar gewoon h-e-l-e-m-a-a-l- geen zin in. En aan de andere kant vind ik het fijn om de moeder te zien en toch ook de mooiheid van een pasgeboren baby. Maar ik onderneem geen actie om een afspraak te maken. En dat vind ik dan weer irritant van mezelf.

‘het mag gewoon nog klote zijn’

Gelukkig kan ik wel ook vervolgens weer lief zijn voor mezelf, door te denken; je hoeft nog niet alles te kunnen en te willen. Het mag gewoon nog klote zijn om kraambezoeken te doen! (wordt het makkelijker?!) Je hebt net 9 maanden geleden je dochter verloren. Je hebt geen zin in triggers. Maar en dat is een diepe, maar het leven gaat door en ik kan niet alles blijven ontwijken en dat wil ik eerlijk gezegd ook niet.

‘parels van vriendinnen’

Daarom heb ik hulp gevraagd, om samen met anderen te gaan. En dan heb je gelukkig ook van die parels van vriendinnen die er tussen zitten en die vragen: misschien fijn om samen te gaan?

Herkenbaar K.O.G.??

 

in.mij.zit.altijd.een.wij

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment